Van Poppel debuteert vandaag voor Team Sky

Van Poppel debuteert vandaag voor Team Sky

Het eerste optreden van Danny van Poppel in de zwart/blauwe kleuren van Team Sky heeft lang op zich laten wachten, maar de Nederlander debuteert vandaag voor de Britse ploeg in Nokere Koerse. "Doel is om uit te rijden zonder pijn."

Trots vertelde Danny van Poppel eind vorig jaar dat hij de overstap maakte van Trek Factory Racing naar Team Sky. Maar knieproblemen hielden hem aan het begin van het jaar lange tijd aan de kant. Vandaag, in Nokere Koerse, maakt Van Poppel zijn opwachting voor de Britse formatie.

"Mijn knieblessure was een langdurige blessure", aldus Van Poppel. "Maar nu voelt het goed en heb ik zin om te koersen. Ambities in Nokere heb ik niet, het doel is om de wedstrijd uit te rijden zonder pijn."

Van Poppels grote ambitie is om sterker te worden in het klassiekerwerk, maar door zijn blessure moeten die plannen voorlopig in de ijskast. "Ik wilde mezelf echt bewijzen in de klassiekers, maar nu moet ik een jaar wachten. Hopelijk komen er nog kansen voor mij in de komende maanden. Het is nu het belangrijkste om terug in vorm te komen."