HomeNieuwsVincenzo Nibali: in de spagaat bij Astana

Vincenzo Nibali: in de spagaat bij Astana

Vincenzo Nibali werd dit jaar op belangrijke momenten in de steek gelaten door zijn ploeg en veel liep mis voor de Italiaan. De Tour werd al op de tweede dag in Zeeland verloren, al won hij later nog wel een etappe, de Vuelta moest hij ook snel verlaten. Op het WK zagen we de Siciliaan niet in de finale, maar hij sloeg een week later terug met een fraaie klassieke zege in Lombardije. 

Er is veel misgegaan bij Astana het afgelopen jaar, maar volgens wielerjournalist Enzo Vicennati van Bicisport zijn er ook oorzaken van het falen van Vincenzo Nibali in de Tour bij de renner zelf te vinden. “In de winter heeft hij veel te vaak ja gezegd tegen uitnodigingen en huldigingen. Hij maakte vervolgens in training zelfs meer kilometers dan vorig jaar, maar was minder geconcentreerd op de kwaliteit ervan en liep dus steeds achter de feiten aan. In de ploeg heeft Nibali steeds problemen met Alexander Vinokourov gehad. In het najaar van 2014 dwong de oud-renner hem om een wedstrijd in het land van sponsor Astana te rijden in plaats van de Ronde van Lombardije, waar de renner veel liever was gestart.”

Het is geen geheim dat er een verstoorde relatie binnen de ploeg is. Nibali zei voor de Tour al dat ‘wij niet kunnen doen wat we willen, de sponsor is de baas, punto e basta, punt uit.’ Vicennati doet ook nog een duit in het zakje. “Vlak voor de Tour zei Vinokourov in de Spaanse pers dat Nibali geen al te sterke mentaliteit heeft, alles moet meezitten. Deze uitspraak heeft kwaad bloed gezet bij Nibali, die dan ook nog eens de enige vertrouwensrenners die hij heeft in de ploeg (Valerio Agnoli en Alessandro Vanotti) niet meekreeg naar de Tour. In de Tour zagen we het, knecht Lars Boom heeft niets voor Nibali gedaan, Lieuwe Westra was er ook niet op de dag in Zeeland en twee dagen later hield hij zich niet aan de afspraken. Het probleem van Nibali is dat hij geen eigen vriendenploeg kan bouwen, Aru doet dat veel beter.”

 

Jaaroverzicht 2015In het Wieler Revue Jaaroverzicht 2015 (148 pagina’s) lees je het volledige portret over Vincenzo Nibali.

Daarnaast de de wijze levenslessen van Thomas Dekker, de 9 momenten van Wout Poels, de visie van Maarten Ducrot en de 7 gezichten van Tom Dumoulin.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...