Voetballer Arshavin: 'Wielrennen is niet mogelijk zonder doping'

Russische voetballer Andrey Arshavin heeft uitgehaald naar de wielersport. "Het is gewoon onmogelijk om dat te doen zond...

Voetballer Arshavin: 'Wielrennen is niet mogelijk zonder doping'

Russische voetballer Andrey Arshavin heeft uitgehaald naar de wielersport. "Het is gewoon onmogelijk om dat te doen zonder het gebruiken van doping", stelt de Rus.

De voetballer die vijf seizoenen voor Arsenal speelde en mede verantwoordelijk was voor de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK van 2008 stelde dat tegen een Kazachse sportnieuwssite.

"Alle cyclische sporten zijn gedopeerd", zegt hij in een interview. "Het is echt niet mogelijk zonder doping. Met die cyclische sporten bedoel ik zwemmen, skiën, wielrennen en nog een aantal sporten. Ik denk dat iedereen zich dopeert."

Voetbal

Of er ook voetballers doping gebruiken? "Dat zal er vast zijn. Alleen die zullen minder opvallen. In het voetbal kun je het niet weten. Maar ik denk dat er in teamsporten weinig doping gebruikt wordt", aldus Arshavin.

De voetballer toonde zich wel begripvol voor de Olympische sporters die zich eventueel doperen. "Voor die sporters is het wat wij met het WK en het EK hebben. Het grootste en belangrijkste toernooi. Maar wij hebben iedere twee jaar zo'n toernooi, met goede spelers die veel geld verdienen. Dat is bij die sporters niet het geval."

"Zij hebben maar één of twee kansen in hun leven om een huis en normaal geld te verdienen. Natuurlijk begrijp ik ze. " Hij heeft dan weer geen begrip voor de uitsluiting van Russische atleten. "Rusland moet zo boeten voor hun politieke beslissingen. Is het eerlijk of oneerlijk? Het leven is oneerlijk. Dit is een tragedie voor die atleten, zeker diegenen die naar de Olympische Spelen wilden gaan."