Wellens: 'Had niet verwacht dat ik nu al zou winnen'

Tim Wellens pakte gisteren in de Trofeo Serra de Tramuntana uit met een geweldige solo. De Belg van Lotto Soudal was na...

Wellens: 'Had niet verwacht dat ik nu al zou winnen'
  • Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Tim Wellens Tim Wellens

Tim Wellens pakte gisteren in de Trofeo Serra de Tramuntana uit met een geweldige solo. De Belg van Lotto Soudal was na afloop natuurlijk ontzettend blij.

Tim Wellens rondde het werk van zijn ploeg Lotto Soudal uitstekend af. "Voor ons begon de wedstrijd al op de Coll d'Honor, op tachtig kilometer van de streep", aldus de Belgische Limburger over de Trofeo Serra de Tramuntana. "Jürgen Roelandts, Tomasz Marczynski en Bart de Clercq reden daar hard naar boven en trokken het peloton op een lint."

Ik wist dat ik goed zou zijn, maar dat ik meteen zou winnen had ik niet verwacht

In de afdaling van de D'Honor trok de Belgische Lotto-ploeg volle bak door. Daardoor bleef een groep van twintig renners over. "Daarbij zaten er zes van ons", vertelt Wellens op de website van zijn ploeg. "De ploeggenoten bleven tempo maken tot aan de Coll de Sa Batalla." En daar ging de aanvaller van Lotto Soudal op avontuur.

'Onverwacht'

"Na een reeks aanvallen kwamen we met zeven op kop te zitten, met Louis Vervaeke er ook bij", blikt Wellens terug. "Op 35 kilometer van de streep begon ik aan mijn solo. Louis deed in de achtergrond geweldig afstopwerk, daardoor kon ik mijn voorsprong uitbouwen. Toen bleek dat Andrey Amador (Movistar) me niet kon volgen, gaf me dat extra vertrouwen."

De Vlaming was verbaasd dat hij zo snel ver weg kon rijden. "Ik had verwacht dat ik goed zou rijden hier in de Challenge Mallorca, want mijn testwaarden waren beter dan vorig jaar hier. Dat gaf me hoop. Maar dat ik meteen zou winnen, had ik echt niet verwacht."

Foto's: Cor Vos