Wippert: "Met de snelheid zit het wel goed"

Wippert: "Met de snelheid zit het wel goed"

Wouter Wippert zat tijdens de eerste etappe in de Tour Down Under niet in een gunstige positie om überhaupt het podium te halen. Toch kwam de Nederlander van Cannondale nog tot de derde plek. "Vooral de vorm en mijn snelheid geven me vertrouwen dat ik kan winnen."

De eerste etappe in de Tour Down Under werd, zoals van tevoren werd verwacht, een massaspurt. Toch zat sprinter Wouter Wippert op zo'n halve kilometer van de streep nog achter zo'n twintig renners. Met een krachtsexplosie wist de Cannondale-coureur toch nog het podium te halen; de laagste trede.

"Met de snelheid zat het wel goed, maar de positie waar ik zat, moet beter", zegt de Nederlandse sprinter tegen De Telegraaf. "Ik zat te ver. Toen we uit de laatste bocht kwamen, zaten er nog een hoop voor me. We hadden wind tegen, dus dan moet je de keuze maken om dan al het terrein goed te maken, met de kans dat je te vroeg in de wind komt te zitten. Daarom hebben we op het laatst een ultieme poging gedaan. Helaas leverde dat geen zege op, maar toch ben ik best tevreden."

Sprintetappes

In de Tour Down Under komen nog een aantal springmogelijkheden. Wippert gaat deze etappes met vertrouwen tegemoet. "De komende twee ritten gaan te zwaar zijn, maar vrijdag en zondag liggen er weer kansen op een sprint. En als je meesprint, is er van alles mogelijk. Vooral de vorm en mijn snelheid geven me vertrouwen dat ik kan winnen."

Wippert was vorig jaar in de laatste etappe van de Tour Down Under de rapste. In het rondje om Adelaide was de toenmalig renner van Drapac sneller dan Heinrich Haussler (IAM Cycling) en Boris Vallée (Lotto Soudal).