Wippert op weg naar Cannondale-Garmin

Wippert op weg naar Cannondale-Garmin

Wouter Wippert staat aan de vooravond van het zetten van zijn handtekening onder een contract van Cannondale-Garmin. De sprinter verruilt hierdoor het shirt van Drapac voor het truitje van de ploeg van Jonathan Vaughters.

Wippert is bij het Australische ProContinentale-team Drapac aan een opmerkelijk seizoen bezig. De 24-jarige Nederlander won de slotrit in de Tour Down Under (zijn eerste WorldTour-overwinning), twee ritten in zowel de Ronde van Taiwan als de Ronde van Zuid-Korea en eindigde driemaal op het podium in de Ronde van Californië.

Jonathan Vaughters is gecharmeerd van Wippert, maar momenteel lijkt er alleen een mondeling akkoord te zijn tussen de Amerikaanse ploegbaas en de Nederlandse sprinter. Volgens UCI-regels mag een gecontracteerde renner pas vanaf 1 augustus officieel een nieuw contract ondertekenen.

“Ik hoop de stap naar het hoogste niveau te kunnen maken”, zei Wippert onlangs in Wieler Revue. Het wordt waarschijnlijk geen ploeg uit Nederland of België. Het bevalt me goed over de grens, dus wil ik graag in een internationale omgeving blijven koersen. Je moet je daar toch net iets meer bewijzen. Dat past goed bij me.”

Momenteel rijden Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slager en Dylan van Baarle voor de Cannondale-Garmin-formatie. Alledrie zijn ze, evenals Wippert, aangesloten bij managementbureau SEG Cycling.