Door: Tijn van der Muuren
Retro

Retro: Nibali soleert naar zege in Tre Valli Varesine

In één van de laatste koersen van het wielerseizoen reed Vincenzo Nibali twee jaar geleden naar de winst.

In het najaar van 2015 bewees Vincenzo Nibali dat hij in topvorm verkeerde. Hij werd in de tweede etappe uit de Vuelta a España gezet, vanwege een langdurige plakbidon. Dat hij in de daaropvolgende weken niet stilzat, bleek uit een drietal mooie overwinningen in de traditionele Italiaanse najaarskoersen. 

Nadat de 1.1-wedstrijd Coppa Bernocchi al naar de hand van de Haai van Messina gezet werd, reed Nibali ook in Tre Valli Varesine naar de winst. In de slotkilometers van de tweehonderd kilometer lange koers, demarreerde de Italiaans Kampioen. Hij kreeg sprinter Giacomo Nizzolo en klimgeit Thibaut Pinot met zich mee. 

Met z'n drieën naar de meet rijden, dat was niet wat Nibali in gedachten had. Hij plaatste opnieuw een aanval en reed langzaam maar zeker weg van zijn medevluchters. Solo kwam de Girowinnaar van 2013 en 2016 over de finish. In de achtergrond sprintte Sergey Firsanov naar plek 2. Giacomo Nizzolo vervolledigde het podium. 

Nibali trok tot de Ronde van Lombardije een week later zijn topvorm nog even door. In Il Lombardia liet hij een knap staaltje daalwerk zien en ook hier soleerde de toen 30-jarige Italiaan naar de zege.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws