Door: Barry de Vries
Tour de France

Bauke Mollema: “Zo hard gewerkt”

Bauke Mollema zet jarenlang knokken om in een zege tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France.

Bauke Mollema schreef in Le Puy-en-Valay de vijftiende etappe van de Tour de France op zijn naam. Na jarenlang knokken werd de klimmer uit het Groningse vlakke land eindelijk beloond.

De renner van Trek Segafredo zat mee met de beslissende ontsnapping, gaf er dertig kilometer voor streep een snok aan en bleef solo over. De achtervolgers kwamen er niet meer aan te pas en de Nederlander won voor het eerst in zijn loopbaan een Touretappe.

“Dit is geweldig! Ik ben zo blij dat ik eindelijk deze overwinning gepakt heb. Ik heb zo hard gewerkt de laatste jaren en ik was er al vaker dichtbij. Ik kwam naar deze Tour met het doel een ritwinst te pakken en gisteren wist ik al dat het deze rit wel eens kon gaan lukken. Het begin was echter heel zwaar. We misten de eerste ontsnapping omdat het peloton op slot werd gegooid. Het team deed echter heel goed werk om me naar voren te brengen en op de eerste klim lukte het om met 25 man weg te rijden. Ik heb daar al alles gegeven. De rest van de rit voelde ik me ook goed en op dertig kilometer van het eind probeerde ik het gewoon. Geweldig dat ik dan ook nog eens vooruit kan blijven.”

Foto: Cor Vos 

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws