Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
Tour de France

Muur van Geraardsbergen mogelijk in Tour 2019

Geraardsbergen wil dat de Tour de France in 2019 haar mythische Muur aandoet. Dat zegt burgemeester Guido de Padt tegen Sporza.

Bij de presentatie van het Tour-parkoers van 2018 in Parijs twee maanden geleden was een speciale Muur-delegatie aanwezig in het Palais des Congrès. "Iedereen die we spraken, wilde de Muur in het parkoers van 2019", aldus De Padt.

"We spraken er Christian Prudhomme, maar ook Poulidor en Thévenet. Iedereen kijkt ernaar uit." De Tour start in 2019 in de Belgische hoofdstad Brussel. In een van de eerste etappes zou een passage door Geraardsbergen in het verschiet moeten liggen. 

Dumoulin op de Muur tijdens de door hem gewonnen BinckBank Tour

De Muur van Geraardsbergen is zo'n beetje terug van weggeweest. Jaren lieten de bekende Vlaamse voorjaarskoersen deze helling links liggen of staken ze hem in het parkoers op een grote afstand van de streep. Afgelopen jaar maakte de heilige Vlaamse heuvel een terugkeer in de Ronde van Vlaanderen en meteen was de beklimming doorslaggevend. Een groep met onder meer latere winnaar Philippe Gilbert scheidde zich hier af van een andere grote groep met Peter Sagan en Greg van Avermaet. Die zagen de Belgisch kampioen niet meer terug.

Gerelateerd nieuws