Door: Barry de Vries
Tour de France

Nairo Quintana: “Benen zijn in strijd met het hoofd”

Nairo Quintana zit in de hoek waar de klappen vallen en moest opnieuw veel tijd toegeven.

De vijftiende etappe van de Tour de France naar Le Puy-en-Velay werd gegund aan de ontsnapping, maar ook de klassementsrenners roerden hun staart. Nairo Quintana zat daarbij opnieuw in de hoek waar de klappen vielen.

De Colombiaan die zichtbaar moeite heeft met de zware bergetappes na zijn zware Giro zakte als eerste klassementsrenner door het ijs. Al op de vlakkere stukken van de slotklim moest de renner van Movistar de groep der favorieten laten lopen en gaf veel tijd toe. Quintana zakte uiteindelijk naar de elfde plaats op meer dan zes minuten van leider Chris Froome. Tegenover het Spaanse Biciclismo sprak de renner over zijn vermoeidheid. 

“Het was een zeer zware dag en ik merkte de vermoeidheid van de voorgaande dagen. Helaas ben ik nog steeds herstellende van mijn zware Giro en dus verloor ik opnieuw veel tijd. Mijn benen zijn in strijd met mijn hoofd, want daarin wil ik heel graag. Als de benen dan niet reageren dan is er niet veel dat je kan doen. Ik zal echter blijven vechten en ik geef niet op. Het belangrijkste is tijdens de rustdag te herstellen en daarna zal ik nieuwe doelen stellen.”

Foto: Cor Vos 

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws