Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Quintana: 'Ik ben volgend jaar kopman in de Tour en niemand anders'

Harde taal van de kleine Colombiaanse klimgeit.

Nairo Quintana is naar eigen zeggen de enige kopman van Movistar Team in de Tour de France volgend jaar.

Dat vertelde de Colombiaan, dit jaar in de Giro d'Italia tweede achter Tom Dumoulin, dinsdag na afloop van de presentatie van het Tour-parkoers van 2018 in het Palais des Congrès. "De directie heeft ingestemd met deze keuze en zullen me ondersteunen met de goede ploeggenoten. Ik weet niet of Mikel Landa ook rijdt. Met Alejandro Valverde zijn we vroeger ook altijd goed uit deze situaties gekomen."

Landa won dit jaar een etappe en de bergtrui in de Giro, om twee maanden later in de Tour de France op een seconde van het podium te eindigen. Dat de Bask dus de combinatie aankan, werd deze zomer bewezen. Beiden zouden een goed figuur kunnen slaan in deze bergachtige Tour.

"Ja, dit parkoers ligt me wel", zei De Witte Adelaar, zoals de Colombianen hem liefkozend noemen sinds hij in 2013 de witte trui in de Tour won. "Veel bergen, weinig tijdritkilometers. Dat moet ik op een hoog niveau aankunnen. We moeten wel oplettend zijn in met name de kasseienrit. Maar met Bennati, Erviti en Rojas om me heen moet dat geen problemen opleveren."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws