Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Sagan extra gemotiveerd voor zesde groene trui

De drievoudig wereldkampioen zint op wraak.

Peter Sagan heeft zijn zinnen gezet op revanche in de Tour de France. Hij wil zijn zesde groene trui binnen halen. Dit jaar werd hem die min of meer ontnomen door een diskwalificatie in de vierde rit naar Vittel.

Bora-Hansgrohe en Sagan maken een groot doel van het zesde groen. Dat vertelde manager Ralph Denk na de presentatie van het Tour-parkoers in het Palais des Congrès in Parijs op dinsdag. "Het is een heel complete Tour, dat moet ook. Het is namelijk de zwaarste koers ter wereld", aldus Denk.

Sagan? "Hij snakt naar zijn zesde groen. En hij houdt van een uitdaging." Na het vertrek van Sagan leek Marcel Kittel aan de haal te gaan met het groen. De Duitser viel echter en moest laat in de koers opgeven. Michael Matthews stond het groen dat hij in rit 17 overnam niet meer af tot in Parijs.

"We zagen in Bergen, Noorwegen dat Peter van een uitdaging houdt", vertelde de Duitse manager. "Hij wilde de eerste renner worden die drie keer achter elkaar wereldkampioen werd. Nu wil hij Erik Zabel evenaren met zes groene truien. Hij heeft extra motivatie na wat dit jaar gebeurde." Andere doelstellingen? "Een Monument winnen en het WK in Oostenrijk."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws