Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

VIDEO Brailsford: 'Dumoulin en Froome zijn hetzelfde, de meest complete gaat de Tour winnen'

De manager van Team Sky kijkt ontzettend uit naar de aankomende Tour de France.

Sir Dave Brailsford, manager van Team Sky, kijkt heel erg uit naar de aankomende Tour de France.

Dat vertelde hij na de presentatie van het Tour-parkoers op dinsdag in het Palais des Congrès aan Wieler Revue.

"Deze Tour heeft alles", vertelde de Brit. De laatste zes jaar won hij met Bradley Wiggins (1x) en Chris Froome (4x) vijf keer de Tour de France. "Je kunt precies zien wat er nodig is om deze Tour te winnen. Een ploegentijdrit, individuele tijdrit, kasseien, zware beklimmingen: deze Tour de France gaat het erom dat de meest complete renner de Tour wint. En dat is toch eigenlijk precies wat we willen zien?"

21 kilometer aan kasseien, wat vindt Brailsford daarvan? "Great! Het is zo mooi, want van tevoren stijgt dan de spanning en weet niemand wat er gaat gebeuren. Het voegt gekheid en onvoorspelbaarheid toe. En daar gaat topsport om."

Gaat Team Sky de koers moeilijker kunnen controleren dan de laatste jaren het geval was? "Dat zal wel meevallen. De veranderingen worden allemaal overschat. 9 renners of 8 renners, dat maakt niets uit."

Nederland wil Tom Dumoulin het zien opnemen tegen Chris Froome. Maakt Dumoulin een kans volgens de Britten? "Daar ga ik nu geen uitspraken over doen", lacht hij ons toe. "Tom is een geweldige renner. Hij heeft al een grote ronde gewonnen, rijdt een geweldige tijdrit. Maar Chris doet dat ook. Het wordt een jongere renner die opkomt tegen een man met veel ervaring. 2 fantastische teams, want Team Sunweb heeft zich uitstekend omhoog gewerkt."

Foto: Wieler Revue

Gerelateerd nieuws