Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
WorldTour

Movistar-baas pleit voor vervangen uitgevallen renners in eerste week grote ronde

Movistar-baas Eusebio Unzué komt met een voorstel om grote rondes voor ploegen draaglijker te maken wanneer een van hun renners tijdens de eerste week uitvalt.

De Spanjaard heeft het idee dat ploegen alleen in de eerste week het recht zouden hebben om renners te vervangen, wanneer deze uit zou vallen of ziek zou zijn. Een vervanger zou dan uit een vooraf samengestelde poel van drie renners moeten komen.

"Het terugbrengen van het aantal renners in het peloton tijdens grote rondes vind ik goed", zei Unzué eerder deze week op een persconferentie over de laatste maatregel op het hoogste niveau. "Maar ik vind het niet normaal dat in deze sport, waar het aantal ongevallen en blessures groot is, er geen formule is om een renner te vervangen wanneer hij geblesseerd raakt."

De reden is voor de Spaanse leider simpel. "Dan strijden we allemaal in dezelfde omstandigheden. Het idee om met acht renners te starten juich ik toe, maar laat ons Milaan, Parijs en Madrid ook allemaal met acht renners bereiken."

Gerelateerd nieuws