Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
WorldTour

Tom Dumoulin en Michael Matthews verlaten ziekenboeg Team Sunweb

Michael Matthews en Tom Dumoulin zijn door Team Sunweb opgeroepen voor Milaan-Sanremo. Dat maakte de wielerploeg vandaag bekend.

Dumoulin, die in mei opnieuw de Giro d'Italia wil winnen, kwam afgelopen zaterdag ten val in de Tirreno-Adriatico. Hij moest met kneuzingen en schaafwonden de strijd noodgedwongen staken. Maar hij is na een paar dagen rust voldoende hersteld om een rol te spelen in het bijna driehonderd kilometer lange Italiaanse lentemonument. 

Sunweb-ploegleider Marc Reef heeft voor de wereldkampioen tijdrijden net als vorig jaar een knechtenrol in gedachten. "Hij is in de finale één van de renners die Michael Matthews kunnen bijstaan."

Matthews reed de afgelopen weken geen koersen door een in de Omloop het Nieuwsblad opgelopen schouderfractuur. In Milaan-Sanremo zal hij dus zijn rentree maken. "Hij heeft afgelopen week enkele goede trainingen kunnen afwerken", weet ploegdokter Anko Boelens. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij klaar is om zaterdag te koersen."

Rollers voor Kelderman

Voor Wilco Kelderman zit Milaan-Sanremo er niet in. De 26-jarige brak in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico zijn rechtersleutelbeen. Een operatie is echter niet noodzakelijk. "Uit onderzoek is gebleken dat het plaatje van de vorige breuk na intact is."

Fietsen in de buitenlucht is er voor Kelderman voorlopig niet bij, maar als alles mee zit kan hij komende vrijdag alweer op de rollen trainen, laat Boelens weten. "Hij zou over vier tot zes weken weer kunnen koersen." Dit geldt eveneens voor Simon Geschke, die afgelopen eveneens zijn sleutelbeen brak.

Gerelateerd nieuws